Aktuelt program
Lynbestilling
 
Søg på emneord og navne
i det aktuelle program
Efterårets program er klar !
Se alle efterårets aktuelle tilbud her på siden. Ønsker du at downloade programmet i pdf-udgave, kan du klikke på billedet til højre. Vil du have programmet tilsendt i papirudgave, kan det altid bestilles via linket øverst på siden. Go' fornøjelse !
Sæsonåbning: TAK FOR KAFFE
Hør cand.polyt., kemiker Martin Worm-Leonhard fortælle om koffein og kaffe. Foredraget vil tage os med gennem kaffehistorien. Fra 'Gudernes føde' over ethiopiske gedehyrder og mellemøstlige kaffehuse til i dag hvor kaffe er den mest udbredte koffeinholdige drik. Efter foredraget serveres en særlig god kop kaffe med tilbehør. Velkomst ved Folkeuniversitetets formand Tem Frank Andersen. Foredrag med fri entré den 31/8.
ABC i konfliktløsning
Alle mennesker oplever konflikter. Det afgørende er, hvordan du navigerer, når konflikten tager fart. På dette kursus bliver du præsenteret for en enkel måde at gå til konflikter på. Du får en mæglende værktøjskasse - en praktisk guide til at styrke menneskelige relationer og gøre det daglige samarbejde mere frugtbart. Kursusdag den 12/11.
Kunst og arkitektur
Efteråret byder på en række interessante kurser og foredrag om kunst og arkitektur. Overskrifter er bl.a.: Hvad er det værd?, Kunsten i naturen, Kunstens storbyer, Kirkekunst i Himmerland, 6 kunstnerkolonier og Kroppen og kunsten. Og så har vi som vanligt vores 4 store forløb, der afvikles i DGI Huset i Nordkraft.
High Performance Team
På arbejdspladser og i mange stillinger stilles der krav om, at medarbejderne skal kunne arbejde i teams, grupper og projekter. Et velfungerende team opstår dog ikke af sig selv. Der er mange styrker, facetter og holdninger, som vi skal have viden om før fundamentet for et high performance team er skabt. 2 dage start den 19-20/11.
Verdenshistorien i store træk
Nyt i dette efterår er et større forløb om verdenshistorien. 1. semester omhandler 'Fra renæssance til revolution - Den moderne verdens fødsel fra 1500-1800'. Fokus vil være på skelsættende begivenheder, men også økonomiske, kulturelle og sociale forhold vil blive inddraget. Start den 22/9.
Moderne kirkekunst i Himmerland
Interessen for efterårets kirketur til Himmerland har været stor. Vi har derfor allerede nu lavet en extratur den 2/10. Turen byder ud over besøg i en række kirker også på frokost i Restaurant Hul 19 i Rold Golfklub. Turbus: Nilles Rejser. Turleder: Kunsthistoriker Anne Lie Stokbro.
Demens og Alzheimers sygdom
Temadag der kommer omkring den aktuelle forskning i og viden om demens og alzheimer. Flere og flere får demens. I Danmark regner man ex. med at ca. 90.000 lider af demens. En sygdom der ikke kun rammer ældre, men også mennesker helt ned til 40 års alderen. Temadag den 14/11.
Brug kalenderen
For at få det fulde overblik over de mange opstarter gennem hele sæsonen, kan du altid klikke på linket 'Starter snart' i venstre menubox. Siden giver måned for måned en oversigt over, hvornår de enkelte tilbud starter.
Exners Rorschach system
Folkeuniversitetet udbyder løbende kurser i Exner Rorschachs scoringssystem, der er en videnskabeligt baseret personlighedstest. Testen er oprindeligt udviklet af den schweitziske psykiater Herman Rorschach, men er videreudviklet af den amerikanske psykolog John E. Exner.
Samarbejde med Ældresagen
Folkeuniversitetet og Ædresagen i Nordjylland har indledt et nyt samarbejde, der giver Ældresagens medlemmer adgang med stor rabat til en række udvalgte foredrag og kurser. Er du medlem af Ældresagen i Nordjylland kan du benytte linket 'Specialaftaler' i venstre menubox og her få en oversigt over de tilknyttede rabattilbud.
Folkeuniversitetet i Aalborg | Rendsburggade 6, 2. sal | 9000 Aalborg | Tlf. 98 16 75 00 | mail: info@fuaalborg.dk
 
Tilmelding til Folkeuniversitetets nyhedsbrev Klik her
Luk