Aktuelt program
Lynbestilling
 
Søg på emneord og navne
i det aktuelle program
Ytringsfrihed - Hvorfor nu det?
Hvordan fik vi ytringsfrihed i Danmark - og hvad betyder det? Efter ti års intens debat om ytringsfrihed i Danmark fremlægger juristen Jacob Mchangama og professor Frederik Stjernfelt et omfattende historisk og principielt argument i en helt ny bog på Gyldendal. Foredrag den 28/9.
Se det nye program!
Efterårets program er nu tilgængeligt her på sitet. Klik dig rundt og se de mange spændende tilbud. Vi byder på en række nye emner og så har vi besøg af kendte folk fra forsknings- og medieverdenen. GOD FORNØJELSE!
Sæsonåbning: Diagnosekulturen er over os!
Vores traditionsrige sæsonåbningsforedrag sætter fokus på diagnosekulturen. Vi lever i en kultur, hvor psykiatriske diagnoser og kategorier cirkulerer og ikke alene benyttes af fagpersoner, men også af lægmænd og offentligheden. Foredrag ved sociolog og forfatter Anders Petersen, AAU. Velkomst ved lektor, ph.d. Tem Frank Andersen. Foredrag den 30/8.
Download det nye program
Har du lyst, kan du nu downloade programmet i PDF-udgave. Klik på fotoet til højre og gem programmet på din tablet, bærbare eller mobil. Så har du det til rådighed hele sæsonen. God fornøjelse.
Game of Thrones i fokus
Kom til et spændende foredrag om den populære TV-serie Game of Thrones med lektor Steen Beck fra SDU. Foredraget tager afsæt i en ny bog 'Vinteren kommer - En fordybelsesbog for Game of Thrones-fans', skrevet af foredragsholderen. Foredraget er et must for fans!
Street Art - Murmaleri i Aalborg
Street Art - Urban Art - Public Art - murmaleri. Street Art er blevet meget populært. Den internationale kunstscene boomer med talentfulde kunstnere, der viser en stor spændvidde i temaer, ideer og fortællinger. Også i Aalborg er der Street Art på en række af byens tidligere så triste gavle. Kom til foredrag og en 'artwalk' rundt i byen. Foredrag den 21/9 + Artwalk den 24/9.
Nudging - Et redskab til adfærdsforandring
Kurset klæder dig på til at håndtere adfærdsproblematikker i praksis. Underviseren har mange års erfaring i formidling af adfærdsforskning og vil ruste dig til at identificere adfærdsbarrierer og udtænke optimale Nudge-strategier på mikro-, såvel som makroniveau. Kursusdag den 3/10.
Ny viden om Universet
Efteråret byder på flere spændende arrangementer om astronomi. Dels en temadag om Universets historie med afsæt i en ny bog om emnet. Dels 3 foredrag med fokus på Universets oprindelse, mørkt stof og Higgs partikel med forskere fra Syddansk Universitet. Start hhv. den 29/10 og 7/11.
Klassisk musik og opera holder flyttedag
Vore populære kurser i klassisk musik og opera holder flyttedag. Fra efterårets start holdes kurserne i fine rammer i Klassisk Sal i Musikkens Hus. Kom og oplev den klassiske musiks vidunderlige og forunderlige univers. Kurserne henvender sig til alle, som har lyst til at tage med på et strejftog gennem musikhistorien.
Samarbejde med Ældresagen
Folkeuniversitetet og Ædresagen i Nordjylland har indledt et nyt samarbejde, der giver Ældresagens medlemmer adgang med stor rabat til en række udvalgte foredrag og kurser. Er du medlem af Ældresagen i Nordjylland kan du benytte linket 'Specialaftaler' i venstre menubox og her få en oversigt over de tilknyttede rabattilbud.
Folkeuniversitetet i Aalborg | Rendsburggade 6, 2. sal | 9000 Aalborg | Tlf. 98 16 75 00 | mail: info@fuaalborg.dk
 
Tilmelding til Folkeuniversitetets nyhedsbrev Klik her
Luk